Thursday, November 13, 2008

Abaikan cakap2 org..


Tadi bwk sara monthly checkup..arini tak amik injection since sara batuk+selsema..alhamdulillah sara tak demam..even cek suhu pn still normal (bawah 37.4 masih normal)...doc kasi ubat selsema ngan ubat batuk..utk cairkan kahak..

org kata...baby yg menyusu ibu ni tak akan kene demam..

CORRECTION!!!!

fact diatas tu tak boleh digunapakai dalam certain keadaan ok!

ini adalah kerana qaisara tinggal kt NURSERY...pulak tu, kt dalam bilik sara tu ada 10org baby...baby yg sihat, yang tak demam ada 3org saja (termasuk sara pada awalnya). walaupun baby2 kt situ diletakkan dalam baby cot, berjauhan antara satu sama lain tapi INGAT! VIRUS MEREBAK MELALUI UDARA...jadinye posibility sara utk kena jangkitan tu adalah tinggi...so jgn ada yg nk kutuk2 ye konon2 baby yg menyusu badan ni akan sihat je sentiasa...

**anta kt pengasuh @ rumah pn boleh gak tekena jangkitan selsema+demam ni.....mudah2an selsema sara cepat ilang..kesian tgk dia susah nk isap susu sbb terganggu ngan ingus+batuk..

3 comments:

Anasfadilah on November 13, 2008 at 12:52 PM said...

biarlah apa orang nak kata...

hehehe:)

semoga qaisara cepat sihat.. :)

Elyn on November 13, 2008 at 1:16 PM said...

ish ade lai yg x berpuashati pasal susu ke??? biaq kan la ....

a.n said...

mana boleh baby tak sakit.. kalau tak sakit not human lah! kan.
ntah2 kalau tak minum bm dah 2-3x sakit.. it's all relative..

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin
 

m.y ~ b.r.e.a.s.t.f.e.e.d.i.n.g ~ j.o.u.r.n.a.l Copyright © 2008 Black Brown Art Template designed by Ipiet's Blogger Template