Monday, November 3, 2008

yang mana 1...


mama seorang kaki rayap..esp shopping complex..tapi apekan daya, keadaan semasa tak mcm dlu dah...

cmne ye..everytime nk p shopping, pekara petama yg mama risau..qaisara ngamuk (mcm insiden penah terjadi kt giant)..ye betul..main reason dia ngamuk sbb dia lapar...then, kt giant pulak takde baby room..nk BF sara kene pegi surau...

end up, mama terpaksa BF sara dicelahan2 baju...(make sure takde cctv disekitar tempat duduk anda ye..) 2ari lepas cmtu gak insiden terjadi..dalam giant gak..kalini disebalik kerusi-meja kt furniture department(sebab nk cari tempat duduk utk BF sara). 2-3minggu lepas masa kt baby department jusco sara wt perangai gak...so mama bawak sara masuk dlm fitting room utk kanak2 tuh..keluar je dr situ, 1 indian lady tegur mama..'u BF baby ye?' - ngan senyuman...taktauler dia senyum perli mama ke or mmg ikhlas senyum...whatever..mama angguk je kepala ngan sengih kambingnye...

mama tengah bekira2 samada nk bli 2 benda ni...either nursing cover or baby sling ring..mama mcm suke baby sling ring lagi sbb boleh gune 2in1 macam dlm video nie.. (untuk dukung sara or utk nursing sbb ada extra kain tu ley tutup)..almaklumler..badan qaisara dh semangat...mama yg comel ni tak larat dah nak dukung sara(ni kes tak bwk stroller la nie..)...survey kt internet arga boleh tahan...tapi mama seorang yg kureng puas ati shop online ni..takpela, settle je urusan pindah umh, mama nk ajak papa pegi beli baby sling ring..sbbnye mama dh tak sabar nk SHOPPING WHILE BF QAISARA. :P

p/s : to mommies out there yg ada experience ttg ni, plz leave ur comment..thanks!

8 comments:

NuRuL DhiA on November 4, 2008 at 1:00 AM said...

salam mama sara,

nurul baru jek publish entry pasal bf in public, camne nak atasi perkara2 sebegini. mungkin mama bole try rujuk disana.

for me, ape pun pilihan u, yg penting keselesaan mama dan sara semasa aktiviti BF nih.

sling tu ok gak, sambil pilih2 barang u bole bf sara. kalau u susah nk shop online, bole jenguk sendiri ke butik MLO kat taman equine, seri kembangan tuh. mesti ketagih nk shoping kat situ bile da p sekali ke butik tuh...mcm diriku ineh huhuhu.

Marsha~ on November 5, 2008 at 10:05 AM said...

woaahhh butik MLO?? ada apa disana ye?? hehehe..
sy pun mencari sling pouch macam ni. senang kan kalau nak bf baby?? haritu ade nampak kat anakku the curve tapi color tak lawa..

mama-qaisara said...

dhia > thanks.skg tgh pk2 nk beli baby sling tak..sya selalu gak p butik MLO tu..hehe..

marsha > butik MLO tu speciality utk butik2 mommy ngan baby.support BF tu..kak rita owner dia pn baik. sya jumpe sling pouch kt dlm website http://www.blessedmums.com/new/others/reginsling.htm tryla jenguk.cm lawa jek.tap tak order la lagi.

umIE a.k.a saLMi on November 9, 2008 at 7:09 PM said...

lin..

dah wt decision ke nk bli baby sling tu? aku pun mcm syiok jek tgk video tu..mmg nmpk mudah. so ko nk bli ktner? MLO tu kt mana sbenarnya? aku pn mcm ko la xpueh klu bli thru online nih..haha...

puan punyer on June 30, 2009 at 9:37 AM said...

sy rasa cam nk beli dua2 bleh kan??? tamak x? hehehe. sbb kedua2nya menarik xleh thn......

mama-qaisara on June 30, 2009 at 4:07 PM said...

cik puan,
jgn tamak tau..org tamak selalu rugi.hehe

zuraini on July 1, 2009 at 9:47 AM said...

Hi mama-qaisara
Nk tnya sikit. Kt mana nk beli `baby safe feeder starter kit (baby finger food)'. Kt MLO x ada jual.
Thanks a lot coz ada blog yg mcm ni. Bnyk yg sy belajar dr sini. My baby skrg b`usia 9 bln masih lg BF dan b`harap dpt memberinya sehingga b`usia 2 thn. Anak yg sulung, sy x dpt beri coz x tahu caranya. Rasa terkilan juga pasal dia tak fully BF seperti adiknya.

mama-qaisara on July 1, 2009 at 9:53 AM said...

hai zuraini,
nak cari feeder stater kit tu tak susah.u try cek kt website http://mybbstore.com/ . kt sini byk item and arga pn worth it.
its ok,once skrg ni u dh tekad nk fully bf your baby dh memadai. good luck to u! :D

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin
 

m.y ~ b.r.e.a.s.t.f.e.e.d.i.n.g ~ j.o.u.r.n.a.l Copyright © 2008 Black Brown Art Template designed by Ipiet's Blogger Template