Tuesday, February 17, 2009

Bubur Kurma utk Qaisara


Bubur Kurma

1. Rendam kurma dlm air panas..
2. Keluarkan biji kurma bila kurma dh lembut.
3. Atau, kopek kurma buang isi dan terus masak sekaligus ngan beras yg telah dibasuh bersih..
4. Masak bubur sehingga kembang..
5. Blend bubur...
6. Sedia utk dihidang..

##Resipi ini hasil sumbangan idea dr kwn mama...kurma ada rasa sedikit manis..jgn risau,manis kurma bukan semanis gula...Kurma yg elok diguna utk resipi ini, seeloknye guna kurma Nabi sbb isinye basah dan lembut..

p/s : mama mesti cuba!

5 comments:

Farah on February 17, 2009 at 3:54 PM said...

salam kenal...get ur link from Azza's page...hehe bolehlaa saya cuba resepi ni nnt utk anak bile die dah boleh makan....by the way saya add blog awak kat page saya yer..

mama-qaisara said...

hai farah...slm kenal..sila2..i dh add your link too.. :)

ibuarifa on February 17, 2009 at 7:42 PM said...

mcm cedap jer..saye pun nak try jgk nnt...terima kasih bg idea ni..selalu dok dgr bubur carot jer.

mamababahworld on February 19, 2009 at 2:32 PM said...

hmm sedap..kalo i masak kang i yang makan plak..hihi..

mama-qaisara said...

tryla ye..klu takde kurma boleh ganti ngan kismis..i baru try buat smlm..bubur nasi kismis hitam..sedap!

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin
 

m.y ~ b.r.e.a.s.t.f.e.e.d.i.n.g ~ j.o.u.r.n.a.l Copyright © 2008 Black Brown Art Template designed by Ipiet's Blogger Template