Monday, March 2, 2009

Big Appetite!!


weekend yang lepas..mama create new recipe baru utk qaisara..

bubur nasi+carrot puree+kismis+ikan bilis - sara makan dengan selera sekali....

ptg mama shopping barang dapur...ikan bilis abis..ganti ngan bahan lain...
maka, terciptalah..

bubur nasi+carrot puree+kismis 7biji+keledek...yummie!!!
sara makan sampai licin pinggan.. notty tau anak mama ni..
kita tgk seminggu ni cmne dianye selera...arini mama tapaukan sara bubur nasi penuh 1termos tuh.....abis tak eh dia makan...

oppsss...arini sara dh tukar bilik...dia da join ngan budak2 yg lasak...tak sabar nk tgk dia lunch ni..cmne la keadaan dia kt bilik baru tuh.....sure dia suke kwn ngan baby2 baru...

7 comments:

auni firdina on March 2, 2009 at 10:44 AM said...

uiiii..sedapnye sara mkn..anak sya x nk mkn bubur2 ni..x lalu nk mkn tp klu nasi keras tu leh lak..hope sara makin chubby la nnt..hehhe

mama-qaisara said...

auni-tu la..dia mkn sampai sudu tu pn nk kunyah2..huhu...tak laratla mama dia nk dukung dia nanti..ni pn dh lenguh tangan.huhu

MeL on March 2, 2009 at 12:45 PM said...

klu cmpur cmni ok ke? tkt dia ada allergic nnti xtau dia allegic yg mn satu? *ni yg i bc kat koleksi pa&ma* hehe sy tgh survey2 gk xlm lg turn mika lak ;)

mama-qaisara said...

mel-wa dah tak sabar eh nk kasi mika makan2..tu la,mmg kita kene try n error..kalau kate kita masak taruk ni,tiba2 ada allergik tang mana2 kita stop...so far sya try masak okla sara ngam ngan semua2 tuh..takde lagi nampak apa2 mslh..dlu memula saya try nasi+carrot..ok takde mslh.nasi+kismis try seminggu pn ok..xde mslh.keledek ni baru cuba 2ari.tgk ape plak nanti. :)

mummy_adam on March 2, 2009 at 2:02 PM said...

wah, menarik nyer resepi tu keledek tu.. adam belum pernah try ngan keledek lagi.. keledek yg warna oren tu ek?

sya tgh mencari resepi baru untuk adam nie.. :)

mama-qaisara said...

mummy_adam-tryla...mmg sdap..manis keledek ni..sya dpt idea taruk keledek pn dr mag pa & ma..mmg sedap..kasik bb mkn cmtu pn okey. sya guna keledek yg kulitnye kaler purple..hubby sya kata keledek yg tu manis.yg lain2 jenis tu taktau pulak. tryla..

lia on March 2, 2009 at 2:50 PM said...

syok tgk anak mkn kan... lagi2 kalau selera besar, habis licin kita masak he3.... lia xpnh try keledek, may b boleh tyr kat amsyar nnt...

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin
 

m.y ~ b.r.e.a.s.t.f.e.e.d.i.n.g ~ j.o.u.r.n.a.l Copyright © 2008 Black Brown Art Template designed by Ipiet's Blogger Template