Wednesday, March 18, 2009

Instant EBM Booster



Lately mama dpt rasakan production EBM mama dh kembali 'meriah' mcm dlu...not sure sbb ape..adakah sbb mama kerap makan skrg ni..2days in a row ni ada in-house training oracle kt office..as usual, mesti ada makan2 time..mama still maintain pam 4x di office..sekali di rumah early morning...itupn kadang2 ada hasil..kdg2 tak keluar/keluar sikit sbb qaisara terbangun awal..so dia dh suck direct dlu...but mama tetap pam even tak keluar susu sbb ni gak merupakan as a signal to otak utk produce new breastmilk..

atau...adakah sebab lately mama mengamalkan minum air teh kurma merah segera dengan longan...rasa pn sedap..mcm longan biasa tuh...tap tak ori la kan..tap ni kaedah plg cepat..yela nk wt air longan tu leceh gak kene rebus sampai buah longan tu kembang..then,wt air gula melaka lagi..so dgn adanya produk terbaru dipasaran ni..y not give a try??

so pd yg rasa nk mencuba tu,mama suggestkanlah..esp yg malas mcm mama ni nk masuk dapur wt air longan..haha...senang sikit and jimat masa..tak gitu???

ni gambarnye..carikla kt hypermarket..mama beli kt mydin je ni..arga tak silap dlm 8rgt je rasanya..ada 20sachet..mama bancuh dlm tumbler terus..dlm mug dpt sikit sangat...hiks..sebenornye ni kes malas nk amik air kt pantry byk kali..hehe

selamat mencuba!!!

9 comments:

ibu_arifa on March 18, 2009 at 10:00 AM said...

saya pun nak try gak air longan kurma ni..nnt nak cari la..

Elyn on March 18, 2009 at 10:11 AM said...

sedap ke rase die?? manis tak?? hiks nk pi cr la!!

Farah on March 18, 2009 at 10:22 AM said...

menjadik ek??mau cuba jugak laa

UmmiKhayra on March 18, 2009 at 2:10 PM said...

macam best je... nak try gak la... hehehhehe

::Umi Sufira:: on March 18, 2009 at 3:15 PM said...

Eh, nak try carikla:)thanks 4 sharing

queen on June 16, 2009 at 11:59 AM said...

salam, bagus jugak u share pasal air longan ni, tak tau plk ada yg instant...

lailasani on August 6, 2009 at 4:01 PM said...

nk try carik laaa in-comix nye teh ni... tak pernah lak ternampak kat kedai...
btw, longan kalo nk cepat.. boleh rendam air panas je cenggitu.. biar dlm 15-20min, pastu tak perlu letak gula dh manis dah. sy buat satu mug tu 7bj longan... longannya pun sedapppp dimakan..
dulu2 sy rebus gak tp sbb dia terlebih kembang.. so buahnya dh tak manis dah...

kayyana on February 19, 2010 at 11:54 AM said...

mne nk dapat ni ek.. sebab da cr kat mydin putrajaya tp tak jumpe... huhuu

lin muhamad on February 19, 2010 at 12:09 PM said...

kayyana, i beli mydin usj.its ok dear..u try je mana2 yg ada longan tuh.

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin
 

m.y ~ b.r.e.a.s.t.f.e.e.d.i.n.g ~ j.o.u.r.n.a.l Copyright © 2008 Black Brown Art Template designed by Ipiet's Blogger Template