Monday, March 23, 2009

Sipster Spill Proof Cup


last weekend i bought this for my little daughter..
main reason to buy coz utk kasi dia minum air masak masa dia makan..
satu lagi..saya sedikit 'malas' nak cuci botol..
i think this is 1 step utk train sara supaya minum dr cawan instead of using bottle.
memang memula dia a little bit ackward..tapi lama2 dia dh boleh terima..

dah lama saya cari training cup mcmni..yg tak laju alirannye...ada valve utk control..akhirnye saya jumpe jugak..sya beli dari sini..pegi sana memula nk survey breastpump..temankan roomate..jgn jeles,now i have pump-mate..hehe..dia pn belikan mug ni utk anaknye since anaknye reject puting botol..so after this bolehla anak dia minum guna mug ni..

qaisara demo on her training cup.

sedikit info tentang playtex sipster spill proof cup..(copy from mlo website..)

At six months, your baby still depends on breast milk for most of her nutrition. To begin the transition from breast or bottle to cup, start introducing water or juice mixed with water.
Ideal for babies who no longer need handles. These smaller cups are easier to hold and features a smaller, more tapered spout. These bottles are made of HDPE (no. 2) which is safe for your baby.

Playtex Spill-Proof Cups feature:
  • Dishwasher-safe cups and valves– the SipEase® valve fits perfectly in a hole in the lid – it won’t get lost
  • High-quality cups that are break-proof and spill-proof
  • Interchangeable lids, so if a lid is misplaced, just grab another one
  • Fun colors and designs to entertain baby and you

3 comments:

Ezznaz on April 22, 2009 at 6:44 PM said...

salam mama qaisara,
anak i umur baru 3 bulan..problem nya dia reject EBM yang i kasi pakai botol/puting..dah macam macam jenis puting dan botol dah i try still tak jalan..kalo bagi dia minum guna sipster spill proof cup yang cam qaisara ni ok tak ek?

mama-qaisara on April 23, 2009 at 8:01 AM said...

salam ezznaz..
thanks singgah my blog.anyway, i tak suggest u guna sipster spill proof cup tu sbb itu sesuai utk baby 6m++.lagipn,muncungnye keras.susah baby nk sucks..u dh try tukar2 puting.masa qaisara 3bln i guna puting peigon-kuning saiz s.u cari kt jusco.sbb puting tu lembut sikit.

-nway,i dh post the answer to your shoutbox. :)

Deana on February 28, 2011 at 4:26 PM said...

As salam...
hi... baru ter'jumpe blog ni.. byk info dlm ni sbb sy tercari2 panduan pemakanan utk anak2. dlm thread ni sy berkenan nak cari mug camni utk ank sy. nak train dia guna mug ni.. :) tp masa sy search x jumpe la... selain kat MLO kat mane bole sy dptkan mug ni.. thanks!!

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin
 

m.y ~ b.r.e.a.s.t.f.e.e.d.i.n.g ~ j.o.u.r.n.a.l Copyright © 2008 Black Brown Art Template designed by Ipiet's Blogger Template