Thursday, January 7, 2010

ulam pegaga memang membantu saya



sungguh hijau kan pucuk ulam pegaga ni?
ulam ni saya beli dengan harga seringgit seikat di pasar tani..

motif belian saya utk 'boost-up breastmilk' saya yg lately ni rasa sangat 'kering-kontang'
lately sara kuat sangat melekap during night feeding
boleh dikatakan dlm 1jam tu rasa-rasa sayala (bangun mlm sya tak tengok jam), kerap sgt dia bangun..adala dlm 3-4kali.which is membuatkan saya sedikit 'tension' dan tak tidur lena..even my head keep thinking 'macam2' walau mata ni dh pejam..end up esoknya badan letih dan tak bermaya..

alhamdulillah, 2mlm berturut saya jamah ulam ni mentah mcmtu je (cdgn asal nk buat kerabu tapi asyikla datang penyakit 'M')...so semalam dan harini bila saya pam je susu..syukur sangat2..1session tu je dh dapat kumpul 4oz for both side...secara jujur saya mengaku b4 this CUKUP SUSAH nk collect sampai 4oz...max pn 3oz je setiap kali pam..even dpt extra 1oz je pn pada saya dh besar rahmat dari takde langsung..

kalau diikutkan sara memang tak byk minum during daytime..even semalam punye stok still ada 1 botol di taska (5oz). so today ada 3botol (3oz,4oz,5oz) yg sya tinggalkan di fridge taska..tapi saya sara belum tentu minum semua tu. cikgu dia maklumkan dia memang eat lots of food dr minum ebm which is i admit.memang dia lebih prefer direct feeding..sbb tu bila dh blk rumah tu, klu lmbt je kasik minum dia punye tantrums tu boleh bisa buat saya pening kepala..hehehe...

apa-apa pun,semuanya ketentuan Allah..kalau kita usaha mcmana pn, telan lah halba, pil asi, langgah air longan kering berbotol2, tapi if Allah tak beri, tak dpt jugak...papen, kena berbalik pdNya..berdoa spy Allah terus beri rezeki utk anak kita...and mind kena set positif thinking 'SUSU AKU CUKUP UTK ANAK AKU'

*jgn slh paham lah ye..sya bukan nk bangga sgt dengan hasil tenusu yg tak seberapa tu.tapi i'm so happy sbb dpt rasa balik saat2 susu meriah mcm dulu2 tu..*

7 comments:

Uda on January 7, 2010 at 3:02 PM said...

salam..
tahniah mama.. semoga dapat hasil tenusu meriah mcm dulu.

lin muhamad on January 7, 2010 at 3:03 PM said...

salam uda,thanks :)

irvanqiesy on January 7, 2010 at 3:29 PM said...

alhamdulillah murah rezeki ye... sy da campur dgn formula, sbb qiesy sebelum ni xnak hisap btol,so sy kat opis xpumping, jd mkin lame susu mkin kureng,now die da nk btol, susu plak da merudum dan die da kureng bfeed, mgkin da sdap fm kot, tp alhamdulillah sy dpt bfeedkan qiesy smpai skrg walaupon da campur fm,abg die dlu cume 6 bln jek...

panjg plak komen...heheh...

rose --{@ ibuRafiq @}-- on January 7, 2010 at 3:34 PM said...

lin..

bila anak dah makin besar dia dahkurang minum susu la ek..
oo...

erm..next week rafiq turn to 6 months
since susu sy kurang, sy bagi dia bubur nasi kosong utk tengah hari. alhamdulillah...14 oz sudah cukup utk rafiq masa ngan bbsiter even kul 4.30 dah abis dah susu sy bekalkan.
yg sy terharu
rafiq tak meragam
dia mcmfaham ape yg sy lalui..
ya Allah..syukur..

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya on January 8, 2010 at 9:03 AM said...

try buat banana milkshake (susu/soya+banana+oatmeal+ice+kurma). ni mmg tolong i byk time tgh kering. even kalo tgh bz & tak sempat makan, ni dah cukup la nak menolong mengisi perut.

hmm rindu nak makan ulam pegaga..kena cari kat pasar vietnam la kot coz pasar matsalleh gerenti takde..

Eyriqazz on January 20, 2010 at 11:38 PM said...

nyam2 look delicious..berkhasiat pulak tu..

Great Teacher Onizuka

Love Says it All~ on January 27, 2010 at 10:47 PM said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 27th & 28th February 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

................................................................................
PROMOTION FOR PHOTOSHOOT/MAKEOVER!!!

Harga asal : RM200/person
Harga Promotion (30% less) : RM140

Package includes:
- 1 A4 size picture
- 3 4R pictures
- Free 1x makeup by Eyra Rizal
** including shawl styling
** including hair styling/ simple hairdo
- Free Cd memory

** add on: Makeup changing RM40/per makeup
** add on: 1 A4 size picture RM10
** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

> 10 pictures will be shooting for each person
> limited up to 10 people only
> booking RM50 only


WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
TIME: 10:30AM (makeup starts)
LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin
 

m.y ~ b.r.e.a.s.t.f.e.e.d.i.n.g ~ j.o.u.r.n.a.l Copyright © 2008 Black Brown Art Template designed by Ipiet's Blogger Template