Friday, January 29, 2010

Breastfeeding Preparation Classes @ Seri Kembangan & Bangi

1 comments
got this email yesterday from kak rita (MLO) and i want to share with readers...if you are interested, please join the event..good for mommy to be that plan to breastfeed your baby....

Kindly be informed that our popular Breastfeeding Preparation Classes which is organised on a monthly basis are now open for registration. The classes are run by International Board Certified Lactation Consultants (IBCLC). This 3-hour class is suitable for Expecting Parents. Both mother and father to-be are the most important person to decide on an infant feeding choice. Join this class and make an informed decision!

In this class we will address the following topics:
- Infant Feeding and Cultural Expectations
- How Were We Fed?
- Our Babies
- Breastfeeding Basics
- Breastfeeding Myths You May Hear
- How to Find Breastfeeding Help and Why You May Need it?

You will also gain some information through watching a breastfeeding video in this class!

Participants will be taking home some FREE goodies too!
- An eco shopping bag worth RM 5
- Panduan Penyusuan Susu Ibu booklet worth RM10
- BabyBook (which contains everything you need to know about Pregnancy, Birthing, Breastfeeding and Beyond!) worth RM18
- Breastfeeding Articles

For more details & registration purposes please refer to the following links:

1. Breastfeeding Class @ Seri Kembangan, Saturday 6th February 2010
http://www.susuibu.com/modules/eguide/event.php?eid=43

2. Breastfeeding Class @ Bangi, Sunday 7th February 2010
http://www.susuibu.com/modules/eguide/event.php?eid=38


Warmly,
RITA RAHAYU OMAR

CEO
Lactation Consultant
Nurturing Concepts Sdn Bhd [841504-U]

Thursday, January 7, 2010

ulam pegaga memang membantu saya

7 comments

sungguh hijau kan pucuk ulam pegaga ni?
ulam ni saya beli dengan harga seringgit seikat di pasar tani..

motif belian saya utk 'boost-up breastmilk' saya yg lately ni rasa sangat 'kering-kontang'
lately sara kuat sangat melekap during night feeding
boleh dikatakan dlm 1jam tu rasa-rasa sayala (bangun mlm sya tak tengok jam), kerap sgt dia bangun..adala dlm 3-4kali.which is membuatkan saya sedikit 'tension' dan tak tidur lena..even my head keep thinking 'macam2' walau mata ni dh pejam..end up esoknya badan letih dan tak bermaya..

alhamdulillah, 2mlm berturut saya jamah ulam ni mentah mcmtu je (cdgn asal nk buat kerabu tapi asyikla datang penyakit 'M')...so semalam dan harini bila saya pam je susu..syukur sangat2..1session tu je dh dapat kumpul 4oz for both side...secara jujur saya mengaku b4 this CUKUP SUSAH nk collect sampai 4oz...max pn 3oz je setiap kali pam..even dpt extra 1oz je pn pada saya dh besar rahmat dari takde langsung..

kalau diikutkan sara memang tak byk minum during daytime..even semalam punye stok still ada 1 botol di taska (5oz). so today ada 3botol (3oz,4oz,5oz) yg sya tinggalkan di fridge taska..tapi saya sara belum tentu minum semua tu. cikgu dia maklumkan dia memang eat lots of food dr minum ebm which is i admit.memang dia lebih prefer direct feeding..sbb tu bila dh blk rumah tu, klu lmbt je kasik minum dia punye tantrums tu boleh bisa buat saya pening kepala..hehehe...

apa-apa pun,semuanya ketentuan Allah..kalau kita usaha mcmana pn, telan lah halba, pil asi, langgah air longan kering berbotol2, tapi if Allah tak beri, tak dpt jugak...papen, kena berbalik pdNya..berdoa spy Allah terus beri rezeki utk anak kita...and mind kena set positif thinking 'SUSU AKU CUKUP UTK ANAK AKU'

*jgn slh paham lah ye..sya bukan nk bangga sgt dengan hasil tenusu yg tak seberapa tu.tapi i'm so happy sbb dpt rasa balik saat2 susu meriah mcm dulu2 tu..*

Tuesday, January 5, 2010

sandwich tuna roll

3 comments
semalam sya buatkan sara quick dinner...

bahan-bahan
1. tuna with mayonese
2. 2 keping roti gardenia
3. sebiji telur

cara-cara
1.sapukan tuna ke atas roti.
2.gulungkan roti dengan kejap/rapat
3. celupkan roti dalam telur.
4. goreng dengan minyak panas.
5. siap untuk dihidangkan..potong dlm bentuk yg kecil-kecil.

selamat mencuba!
Blog Widget by LinkWithin
 

m.y ~ b.r.e.a.s.t.f.e.e.d.i.n.g ~ j.o.u.r.n.a.l Copyright © 2008 Black Brown Art Template designed by Ipiet's Blogger Template